FAQ - Veel gestelde vragen - Fitmassage - Massagepraktijk
15524
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15524,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.1,vc_responsive
 

FAQ – Veel gestelde vragen

veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen (Algemeen)

Kan ik ook in de avond of in het weekend terecht?

Ja, de praktijk is ook een aantal vaste avonden en op zaterdag geopend. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Kan ik in de buurt parkeren?

Ja, u kunt direct voor de deur GRATIS parkeren.

Wat neem ik mee naar de eerste afspraak?

Voor het opmaken van een correcte factuur dienen wij in ieder geval in het bezit te zijn van uw BSN (Burger Service Nummer). Dit staat onder meer vermeld op uw zorgverzekeringspas en uw identiteitsbewijs. Indien u een doorverwijzing van een collega therapeut of uw huisarts heeft, is dit voor ons van belang om te weten, zodat wij u op een passende wijze kunnen behandelen.

Moet ik zelf handdoeken meenemen?

Nee, Fit Leidsche Rijn beschikt over meer dan voldoende handdoeken.

Kan ik mijn kleding aanhouden tijdens de behandelingen?

Dit is uiteraard afhankelijk van de behandeling waarvoor u komt. Uw ondergoed (inclusief BH) kunt u uiteraard ALTIJD aanhouden.

Kan ik zelf kiezen tussen Raymond of Jenneke?

Uiteraard. Wij zien dit zelf als een unieke propositie van onze praktijk. Het kan echter wel voorkomen dat, indien je een voorkeur hebt, je wat later terecht kunt, wanneer de therapeut van je voorkeur vol gepland staat.

Kan ik zelf kiezen tussen Raymond of Jenneke?

Uiteraard. Wij zien dit zelf als een unieke propositie van onze praktijk. Het kan echter wel voorkomen dat, indien je een voorkeur hebt, je wat later terecht kunt, wanneer de therapeut van je voorkeur vol gepland staat.

Kan ik mijn kinderen meenemen?

Dit is aan u. U kunt uw kinderen uiteraard meenemen. Veel van onze behandeling bieden echter het beste resultaat als er ook een ontspanningscomponent inzit. U kunt zelf het beste inschatten of dit mogelijk is met uw kinderen erbij.

vragen babymassage

Veel gestelde vragen (Babymassage)

Babymassage, is dat niet zweverig?

Nee juist niet! Een babymassage is een praktische, simpele en eenvoudige manier om met je baby in contact te komen. Zodra je ervaren hebt wat het voor je baby kan betekenen, wil je dit zeker onderdeel maken van het dagelijks leven.

Mijn baby heeft eczeem. Mag ik wel een massage geven?

Juist baby’s met eczeem zijn vaak zeer gebaat bij veel aanraken en masseren. Het is wel belangrijk om de juiste olie te gebruiken. De olie die we in de cursus gebruiken is praktisch voor iedere baby geschikt. Daarnaast geef ik in één van de lessen veel informatie over het kiezen van een goede olie en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Ik geef borstvoeding, is hiervoor ruimte in de cursus?

Uiteraard is dit mogelijk, tijdens de cursus. Houdt er alleen wel rekening mee dat de baby de eerste 20 minuten na de voeding niet gemasseerd kan worden. Sommige ouders voeden de baby tijdens de laatste 15 minuten van de les.

Mijn baby huilt best veel, is een cursus babymassage dan wel te doen?

Uiteraard! Er zijn veel baby’s die af en toe huilen en ook de baby’s die praktisch nooit huilen kunnen juist een huilmoment hebben tijdens één van de lessen. Daarnaast kan massage de nodige rust en ontspanning geven aan de baby’s, waardoor wellicht het huilen ook minder wordt.
Het is belangrijk om te zorgen voor een ontspannen en prettige sfeer. Ik ben van mening dat deze sfeer alleen kan ontstaan wanneer iedereen zich op haar gemak voelt, zodat ook de baby’s zich optimaal kunnen ontspannen. Een huilbui, een verschoning of een voeding horen hier uiteraard gewoon bij.

zwangerschapsmassage vragen

Veel gestelde vragen (Zwangerschapsmassage)

Mag je tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap gemasseerd worden?

Ja, dit mag. We vragen altijd in welke week van de zwangerschap je zit, zodat we de intensiteit van de behandeling aan kunnen passen op het trimester. Daarnaast kan het zo zijn dat je de eerste weken met name, last hebt van misselijkheid. Bepaalde geuren kunnen misschien dan al snel teveel zijn. Geef dit vóór de behandeling aan ons aan, dan kunnen wij in geval van massage, masseren met een neutrale, geurloze olie.

Mag je tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap gemasseerd worden?

Ja, dit mag. Het gaat erom dat jij je prettig voelt. De ervaring wijst uit dat een zwangere vrouw tot de laatste week van de zwangerschap een zwangerschapsmassage als heel prettig ervaart, mede door onze speciale tafel.

Zijn er bepaalde behandelingen die niet mogen in de zwangerschap?

De meeste werkvormen zijn mogelijk tijdens een behandeling. Zeer zware werkvormen zoals bindweefselmassage en bepaalde drukpunten op de voet en het lichaam, die weeënopwekkend kunnen zijn, slaan we uiteraard over.

Klachten zoals nek- en schouderklachten, is hier altijd wat aan te doen in de zwangerschap?

Ja, in de meeste gevallen wel. Soms zien we echter dat de klachten tijdens de zwangerschap sneller terugkomen dan wanneer je niet zwanger zou zijn,  maar dit hoeft niet. Wanneer de klachten wel sneller terugkomen heeft dit met name te maken door de veranderende hormoonhuishouding, de zwaardere belasting vanwege de verandering van je lichaam, vermoeidheid en spanning tijdens de zwangerschap. Wij raden je aan om, indien een ontspanningsmassage niet volstaat, een afspraak te maken met Fittherapie. De consulten worden in dat geval namelijk vaak vergoed door de verzekeraar.

Op je buik liggen tijdens de zwangerschap, op de speciale massagetafel, is dat wel veilig?

Jazeker! De tafel die in onze praktijk staat, is ontworpen door verloskundigen, specialisten en massagetherapeuten, speciaal voor de zwangere vrouw. De ondersteunende band, stellen we af op jouw buik, waardoor je altijd voldoende ondersteuning hebt. Veel vrouwen ervaren bijvoorbeeld het bewegen van de baby op een heel andere manier, wanneer ze op hun buik liggen, erg speciaal! Neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak.