Onze behandeltafel

massagetafel met borstuitsparing

Onze behandeltafel, een tafel met veel mogelijkheden
Een behandeltafel is van onschatbare waarde voor een goede behandeling. Er is ontzettend veel te koop op dit gebied maar een minder goede tafel doet daadwerkelijk afbreuk aan het effect van de behandeling. Bij Fittherapie hebben we uiteraard gekozen voor één van de beste merken op het gebied van professionele behandeltafels, Custom Craftworks. In onze praktijk staat de Athena Prenatal.

Deze tafel heeft een uitstekend ligcomfort door de 3-laags bekleding en de speciale dura touch afwerking.

Maar er is meer dat deze tafel uniek maakt, namelijk de borst- en buikuitsparingen.

Borstuitsparingen
Vaak hoor ik opmerkingen als: dat heb ik niet nodig, een kussentje kan ook wel, of wat gegiechel. Echter: voelen is overtuigen. Een veel gehoorde opmerking is: het geeft ruimte! De uitsparingen zijn alleen in het schuim en de bekleding aangebracht, het zijn dus geen gaten in de tafel.

massagetafel zonder borstuitsparing

Tafel zonder borstuitsparingen

Op een vlakke tafel worden de borsten samengedrukt en de romp opgetild. Hierdoor liggen de rug en schouders ronder en de schouderbladen meer naar buiten. De hieraan verbonden spieren liggen strakker er is moeilijker mee te werken, diepere lagen zijn minder bereikbaar.

massagetafel zonder borstuitsparing

Tafel met borstuitsparingen
Borstuitsparingen zorgen er voor dat de rug vlak ligt, de schouders minder rond, de schouderbladen dichter bij elkaar. Hierdoor zijn de spieren in de bovenrug korter en flexibeler en makkelijker te bewerken. Dieper werk kost minder inspanning voor de therapeut.

behandeltafel

Buikuitsparing

Daarnaast is er speciaal voor de zwangere vrouw een speciale buikuitsparing te creëren, zodat je tijdens de zwangerschap eindelijk weer eens (veilig!) op je buik kunt liggen! De tafel is ontworpen in samenwerking met specialisten, verloskundigen en massagetherapeuten. Bij de buikuitsparing zit een speciale band, welke de buik perfect ondersteunt.

Kortom een tafel met mogelijkheden!