Sportmassage Leidsche Rijn

sportmassage utrecht
sportmassage leidsche rijn

Sportmassage in Leidsche Rijn, Utrecht

Wanneer je op zoek bent naar een goede praktijk voor sportmassage in Leidsche Rijn, Utrecht, dan ben je van harte welkom bij Fitmassage.

Sportmassage is dé manier om je lichaam (spieren) in een goede conditie te houden. Ben je een fanatiek sporter dan is het zelfs aan te bevelen om regelmatig een goede sportmassage voor jezelf in te plannen. Door middel van een goed uitgevoerde sportmassage wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor afvalstoffen afgevoerd worden met als doel om de spieren te laten ontspannen. Dit werkt herstelbevorderend.

 

Waarom een massage voor sporters geen overbodige luxe is
Op het moment dat de spieren in goede conditie gehouden worden en lekker soepel zijn, zal dit ook de sportprestatie bevorderen. Een bijkomend voordeel is dat een goede sportmassage ook zorgt voor geestelijke ontspanning.

Onderzoeken hebben tevens aangetoond dat massage stimulerend werkt op de aanmaak van bloedcellen. Deze bloedcellen hebben weer een stimulerende werking ten aanzien van het immuunsysteem en het algemene weerstandsniveau zal hierdoor ook toenemen.

 

Geen fanatieke sporter en toch een sportmassage?
Ook voor minder actieve sporters die last hebben van hun spieren kan sportmassage uitkomst bieden. Door onder andere vermoeidheid, stress, spanning en een verkeerde houding kunnen de spieren overbelast raken waardoor er klachten kunnen ontstaan. Sportmassage kan hiervoor een goede oplossing zijn. De sportmasseurs van Fitmassage zijn tevens HBO opgeleide massagetherapeuten. Het voordeel hiervan is dat je verzekerd bent van een behandeling door iemand met voldoende kennis! Voorafgaand aan de behandeling wordt er ook altijd een uitgebreide intake gehouden waardoor er een goed beeld gevormd kan worden van jou als cliënt en de behandeling daar optimaal op afgestemd kan worden.

 

De voordelen van een goede sportmassage op een rij:

  • houdt je spieren soepel
  • houdt je lichaam in een goede conditie
  • kan herstel en prestatiebevorderend werken
  • zorgt voor een algehele ontspanning
  • kan blessures helpen voorkomen
  • kan het algemeen welbevinden bevorderen.

Wanneer we verwachten dat een sportmassage niet toereikend zal zijn
Het kan zijn dat wij, na de eerste sportmassage, adviseren om een meer therapeutisch traject in te gaan. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van meer structurele klachten die niet direct aan het sporten te linken zijn of waarvan de oorzaak niet alleen in de spieren te vinden is. Meer informatie over de massagetherapiebehandelingen van Fittherapie vindt u op www.fittherapie.nl

 

Heb je nog vragen, of je wil meteen een afspraak maken met dé praktijk voor sportmassage in Leidsche Rijn, neem dan direct contact met ons op.